Menu Close

ŠALČININKŲ RAJONO GIMNAZIJŲ IR PAGRINDINIŲ MOKYKLŲ PRADINIŲ KLASIŲ MOKYTOJŲ KONFERENCIJA „RECEPTAI ŠIUOLAIKINEI PAMOKAI“

Š. m. vasario 20 d. Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijoje įvyko Šalčininkų rajono gimnazijų ir pagrindinių mokyklų pradinių klasių mokytojų konferencija Receptai šiuolaikinei pamokai“, kurią inicijavo ir organizavo gimnazijos pradinių klasių mokytojos. Konferencijoje dalyvavo Šalčininkų Pedagoginės psichologinės tarnybos atstovės, mokytojai iš Jašiūnų pagrindinės mokyklos, Šalčininkų Jano Sniadeckio, Jašiūnų „Aušros“, Kalesninkų Liudviko Narbuto ir Butrimonių Anos Krepštul gimnazijų.

Konferencijos tikslas – skatinti rajono pradinio ugdymo pedagogus bendradarbiauti ir dalintis šiuolaikinių pamokų gerąja patirtimi; pasidalinti įžvalgomis, priemonėmis, metodais, instrumentais bei metodinėmis praktikomis įvairių dalykų pamokose.

Sveikinimo žodį dalyviams bei svečiams tarė gimnazijos direktorė Miroslava Šostak, kuri  kalbėjo apie pradinio ugdymo mokytojo veiklos bei vaidmens svarbą.

Konferencijos metu mokytojai dalinosi gerąja patirtimi, įžvalgomis, kūrybiškais ir inovatyviais darbo metodais, priemonėmis, instrumentais ir šiuolaikinės pamokos receptais.

Šalčininkų rajono savivaldybės Pedagoginės psichologinės tarnybos specialistės Renata Sinkevič ir Sniežana Voitukovič pristatė psichologinį pranešimą tema: „Kaip mokyti ir mokytis efektyviau?” bei visus dalyvius įtraukė į praktines veiklas. Apie „Taisyklių – susitarimų” panaudojimą savo praktikoje pasakojo Jašiūnų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Angelė Ševiakova. Irena Gredziuško ir Ingrida Staniulienė, Jano Sniadeckio gimnazijos mokytojos, pasidalino Žaidimais ir pramogomis – kaip efektyvus mokymosi įrankis matematikos pamokose“. Kalesninkų Liudviko Narbuto gimnazijos atstovės Irena Miliun ir Renata Poliakova pristatė kineziologijos panaudojimą mokymosi procese, pranešimo tema: “Ćwiczenia śródlekcyjne przy użyciu KINEZJOLOGII edukacyjnej – jako metodzie wspomagającej uczenie się“. Psichologė Dorota Skrebė iš Jašiūnų „Aušros” gimnazijos pasidalino psichologinėmis rekomendacijomis apie Įtraukties principo įgyvendinimo metodus pamokoje“. Apie „Sveikatos pamokėles netradicinėje aplinkoje” kalbėjo visuomenės sveikatos specialistas Leonid Vysockij iš Butrimonių Anos Krepštul gimnazijos. Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijos pradinių klasių mokytoja Janina Bukina pasidalino Psichologinėmis gudrybėmis sėkmingai pamokai”.

Konferencijos metu netrūko judriųjų pertraukėlių ir žaidimų, kuriuos organizavo Baltosios Vokės Elizos Ožeškovos gimnazijos pradinių klasių mokytojos Česlava Orlovska, Ana Šatkevič ir Liana Skarina Gičkina. Konferencijos pabaigoje vyko refleksija, po kurios gimnazijos direktorė, Miroslava Šostak, apibendrino renginį, padėkojo ir įteikė padėkos raštus pranešėjams bei dalyvavusių gimnazijų atstovams.

Džiaugiamės mokytojų dalyvavimu konferencijoje, aktyviu įsitraukimu į praktines veiklas, draugišką atmosferos kūrimą susitikimo metu. Ačiū, kad žinių skrynelę atvėrėte visiems, pasidalijote ir buvote kartu. Tegul darbas teikia džiaugsmą, o profesionalumas teauga.

Baltosios Vokės E. Ožeškovos pradinių klasių vyr. mokytoja J. Bukina

Skip to content